Boka tid online

Tandvårdsbidrag

/
/
Tandvårdsbidrag

Vad innebär Tandvårdsbidraget?

Tandvårdsstödet är en statlig ekonomisk hjälp som tillhandahålls för vuxna från och med det år de fyller 24 år. Bidraget syftar till att främja god munhälsa, uppmuntra till regelbundna tandläkarbesök och skydda individer mot höga kostnader inom tandvården.

Varför är det Viktigt?

Tandvårdsstödet erbjuder flera fördelar för att underlätta tillgången till tandvård och främja hälsosamma munvårdsrutiner.

Vad inkluderas i Tandvårdsstödet?

Tandvårdsstödet omfattar tre huvudsakliga delar:

  • Allmänt tandvårdsbidrag (ATB): Ett årligt ekonomiskt bidrag som används för att täcka kostnader för tandvårdsbesök och förebyggande behandlingar.
  • Högkostnadsskydd: Skyddar individer från höga kostnader för omfattande tandbehandlingar genom att subventionera kostnaderna.
  • Särskilt tandvårdsbidrag (STB): Tillhandahålls för personer med medicinska behov av tandvård utöver det vanliga.

Hur fungerar ATB?

ATB är ett årligt bidrag på antingen 300 eller 600 kronor, beroende på ålder, som används för att delvis täcka kostnader för tandvårdsbesök och förebyggande behandlingar. Bidraget kan sparas i upp till 24 månader och används automatiskt vid nästa tandläkarbesök.

När gäller Högkostnadsskyddet?

Högkostnadsskyddet träder i kraft när tandvårdskostnaderna överstiger 3000 kronor under en ersättningsperiod. Detta skydd erbjuder delvis ersättning för kostnader för större ingrepp och behandlingar.

Hur fungerar STB?

STB tillhandahålls för personer med medicinska behov av tandvård utöver det vanliga. Bidraget är på 600 kronor per halvår och används för förebyggande åtgärder som undersökningar och hygienbehandlingar.

Sammanfattning

Tandvårdsbidraget är en viktig resurs som underlättar tillgången till tandvård och främjar god munhälsa. Genom att dra nytta av dessa bidrag kan du säkerställa att din munhälsa är i toppform och minimera risken för höga kostnader vid tandläkarbesök.

Hur bokar jag en tid?

En behandling bokar du enklast genom att ringa oss eller boka en tid online.
Boka tid online