Boka tid online

Tandrengöring

/
/
Tandrengöring

Regelbunden tandrengöring

Genom att regelbundet genomföra tandrengöringar, avlägsna tandsten och missfärgningar, samt polera tänderna, förebygger du tandproblem som karies och tandlossning.

Vad kan jag göra själv?

Undvik att småäta:
När vi äter bildas syror i munnen, dessa kan leda till att emaljen försvagas och karies får fäste. Syrorna neutraliseras av saliven men äter du ofta hinner inte saliven med. 

Regelbundna tandläkarbesök och tandrengöring:
På en tandläkarundersökning kan tandläkaren identifiera skador och problem och hindra att de blir större. Då får dessutom rekommendationer om hur tandrengöring bör gå till av din tandläkare. Regelbundna tandrengöringar hjälper dig bibehålla god munhygien och hindra att nya problem ska uppstå.

Egenhygien:
Borsta tänderna med 2 cm fluortandkräm, i 2 minuter, 2 gånger om dagen. Tandtråda för att få bort plack och matrester mellan tänderna. Munskölj för att rengöra alla tänder och effektivisera rengöringen.

Vad är en Air-Flow-behandling?

Air Flow är en modern och effektiv metod för att avlägsna plack och missfärgningar från dina tänder. Genom att använda en blandning av vatten, komprimerad luft och fint pulver, rengör och polerar vi skonsamt dina tandytor. Behandlingen är snabb, smärtfri och kan minska risken för tandköttsinflammation och tandsten genom att effektivt avlägsna bakterier och matrester från tänder och tandkött.

Varför bildas Tandsten och vad kan det leda till?

Om plack inte avlägsnas ordentligt kan det mineraliseras och bli till tandsten, vilket i sin tur kan leda till tandköttsinflammation och tandlossning.

När tandsten väl har bildats kan det vara svårt att ta bort själv och kräver professionell tandvård för att avlägsnas.

Undvik att skjuta upp ditt tandvårdsbesök och boka din tid för tandrengöring.

Hur bokar jag en tid?

En behandling bokar du enklast genom att ringa oss eller boka en tid online.
Boka tid online