Boka tid online

Icon

/
/
Icon

Vad är Icon?

Har du vita eller bruna fläckar på tänderna? Det kan bero på en mineralisationsstörning i emaljen. Vi på Purakliniken har bred erfarenhet av att behandla dessa fläckar, även kallat fluoros/fluorosfläckar. En av de mest effektiva och på Pura den vanligaste behandlingen för vita fläckar på tänderna heter Icon. Med Icon kan vi effektivt få bort de flesta fläckarna.

Vita fläckar på tänderna kan uppkomma av många anledningar. En vanlig anledning är hög fluorhalt i vattnet. Det vill säga, i de länder och områden där fluorhalten i vattnet är hög, är det vanligare att man får vita fläckar på tänderna. Andra orsaker är tandtrauma eller att tänderna ligger snett/roterade och tar skada av det. Fläckarna uppkommer oftast relativt tidigt i livet, när de permanenta tänderna växer fram, eftersom de bildas redan under tandens uppbyggnad kommer de inte att försvinna av sig själv.

Icon-behandling

En Icon-behandling är en enkel process där man under ett besök tar bort fläcken kemiskt.

Behandlingen går till så att man börjar med att putsa tänderna. Därefter applicerar man medlet som kemiskt avlägsnar fläcken. Detta upprepas tills dess att man uppnått önskat resultat. Slutligen läggs en typ av flytande och tunn plast på tandytan för att fylla ut det uppluckra. Plasten kommer du inte känna av eller se. Efter en behandling kan du äta, dricka och leva precis som vanligt. Vi rekommenderar att man bleker tänderna innan en Icon-behandling för bästa resultat, men det går bra att bleka tänderna även efter en behandling.

En behandling med Icon tar ca 60 minuter men behandlingstiden beror på antal tänder som ska behandlas.

Hur mycket kostar en behandling med Icon?

En Icon-behandling kostar 3000 kronor för den första tanden som behandlas. 

Därefter tillkommer en kostnad på 1500 kr per tand om det sker under ett behandlingstillfälle.

Hur bokar jag en tid?

En behandling bokar du enklast genom att ringa oss eller boka en tid online.
Boka tid online