Boka tid online

Guldtand

/
/
Guldtand

Vad är en guldtand?

En guldtand är en ersättning för en förlorad eller skadad tand gjord i äkta guld.

Det vanligaste behandlingsalternativet vid förlorade eller skadade tänder är kronor/broar eller implantat med ett naturligt tandfärgat material. En behandling som växt mycket i populäritet senaste tiden är guldtänder.

Historiskt sett har guldtänder dock varit det mest populära alternativet. 

Varför guldtänder?

Guldtänder har en rik historik som sträcker sig tillbaka i tiden. Traditionellt sett var guldtänder det främsta valet för att ersätta skadade tänder när andra alternativ var begränsade. Idag återupptäcker många den tidlösa charmen och funktionaliteten hos guldtänder, både för dess estetiska appell och långsiktiga hållbarhet.

Fördelar med guldtänder

  • Hållbarhet: Guld är naturligt resistent mot syror och andra ämnen, vilket gör guldtänder till en långvarig lösning som kan hålla i upp till 30 år eller mer.
  • Låg Allergirisk: Risken för allergiska reaktioner mot guldtänder är mycket låg, vilket gör dem till ett säkert val för många patienter.
  • Skonsam mot Motstående Tänder: Den mjuka naturen hos guld minskar risken för slitage på de intilliggande tänderna.
  • Estetisk Lyster: Guldtänder kan poleras upp för att behålla eller återställa sin strålande guldglans, vilket ger ett unikt och attraktivt utseende.

Grillz vs. Guldtand

Det är viktigt att skilja mellan “grillz” och guldtänder. Medan grillz kan vara stilfulla och dekorativa, erbjuder de inte samma hållbarhet och funktionalitet som traditionella guldtänder.

Hur bokar jag en tid?

En behandling bokar du enklast genom att ringa oss eller boka en tid online.
Boka tid online